So long single life.

Well it wasn’t me actually. Haha. My brother’s wedding. Bakal adek ipar dari Terengganu. So dah lama jugak tak cuti panjang. First day, depart from KL to Terengganu about 5.30 AM, elak jammed katakan.

Night before dapat tidur sejam je. I can’t even sleep well because of headache and packing barang pon tak habis lagi. Habis packing, start prep barang masak. So I’m making sandwiches and Nasi Goreng Kampung, bekal breakfast dalam kereta during our journey to Terengganu.

Semangat lagi masak haha walaupon letih and kepala ting tong. Before pergi jauh Ranger, kucing kesayanganku dimandikan waktu 3 pagi hehe kesian dia. Makan dia pon kena ready untuk  3 hari.  Then adek lelaki Maya sampai terus gerak. Ummi maya and adek-adek yang lain  gerak dari Kedah since Ummi kena pickup diorang dari sana.

Sepanjang dalam kereta, I’ve tried so hard not to fall asleep. Hahaha konon nak jadi co-pilot yang berjaya. In the end, akhirnya terlelap jugak. Finally at 11 PM macam tu we’ve arrived at Terengganu. To be specific kawasan Bukit Payong. Pihak pengantin perempuan sewa homestay untuk pihak kitaorang. Allhamdulillah sampai dengan selamat and kawasan homestay sangat cantik dan selesa.

img_0775

Homestay Bukit Payong. Cuma Ummi dan adek-adek Maya, Paktam dengan Maktam satu family pon belum sampai. Jadi kitaorang berehat dulu sebab semua keletihan dan mengantuk. Petang tu baru keluar cari makan sambil menunggu Paktam sekeluarga sampai. Well it’s been almost over 5 years maybe Maya tak jumpa diorang.

img_0776

Malam selepas Isyak, malam berinai di rumah pengantin perempuan. Mula-mula ingat tak nak conteng inai lagi kat tangan tp lepas tengok budak perempuan tu buat inai sangat kemas, ape lagi Maya tadah dua-dua tangan la hehe. She’s very talented person. Very neat design dia buat. Hahaha mereput la lepas tu Maya and adek Maya tunggu nak kering. Tapi sebab lelaki pakai 3 jari je sekejap je la. Dah kering ape lagi kitaorg pon pulang ke homestay yang cantik tu. Ummi pon lepas tu sampai, semua orang rehat and tido awal. So next day lagi exciting and berdebar especially untuk adekku. Soon to be husband la katakan hehe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s