Bestie Day

Dear bestie,

Rindu korang tahu tak? Lama tak jumpa tak lepak bergelak ketawa pasal macam-macam benda. Akhirnya dapat lepak kali ni!

Miss budak bawang and keding jugak kat Australia sana. Hope diorang ingat kitaorang selalu.

 Today mulakan hari dengan makanan! Of course kitaorang semua sehati sejiwa suka makan walaupon berbeza saiz badan hihi. Early plan ingat nak strol dekat Taman Tasik Perdana saja tengok scenary sana.

Biasa la bila kitaorang plan selalu kelain jadinya. Maya plak tak kesah ikot kemana pon asalkan hangout dengan Sue, Ika and Ida. Disebabkan Ida balik keje after 8PM jadi merewang la dulu dengan Sue and Ika.


Perot semua kelaparan sebab keluar dah pukul 4 PM. Hehehe dok bincang sana sini tempat makan akhirnya menapak ke Wak Nuar Ayam Penyet Kg. Baru juga. Lama jgk tak datang sini since dah pindah dari sana.


Pakat order ayam penyet tambah tempe dan tauhu goreng. Antara tempat ayam penyet kegemaran kitaorang. Sambal die sambal hijau, selalu kebanyakkan sambal merah. The best sambal even sambal hitam untuk tempe tauhu pon sedap gila! Just ayam je macam konkrit sikit. Overcooked hahaha.

wp-1478456281234.jpg

Dah perot pon isi memasing blur nak lepak mana sampai akhirnya Bukit Ampang jgk perginya. Tempat kegemaran diorang hihi. Tengok senja cantik view dia.

Habis layan jiwang masing-masing, patah balik ke Kg. Baru tunggu Ida dan Ika kena balik rumah. Sementara dok perah otak untuk destinasi seterusnya dengan Ida and Sue plak, perot Ida plak berbunyi.

Alihnya datang lagi se-episod rancangan jalan-jalan cari makan. Normal kitaorang mesti pikir dengan confusenya nak makan dekat area mana. Jadi bukak la facebook plak.

Hajat hati kitaorang nak try western murah viral kt Malis Corner Wangsamaju. Dah sampai situ, hahaha masyaAllah beratur manusia tunggu meja. Viral la katakan.

Ida dah lapar sangat tapi teringin makan western so Maya suggest Kawd Burger Bakar Ampang. Rajin betul kitaorang patah balik sana plak hihi.

Nachos, Seafood Aglio Olio dan Peri-peri Chicken

Ida punya peri-peri chicken ok la. Average. Maybe sebab kitaorang rasa macam xkena something. Nachos plak dulu first time datang walaweh memang sedap. Sekarang dah drop kualiti sikit.

Aglio Olio die terlalu banyak Chili Flakes. Balance abes lari and kitaorang rasa macam anak tekak kering makan. Tak sure kenapa tak segempak first time Maya datang dulu.

Nachos time tu berebut nak makan, sekarang tak abes pon. Hopefully diorang ley kekalkan quality makanan diorang. Burger sebelum ni memang fullamak sedap sekarang kering and tak marvelous macam dulu.

P/s: Last time datang jumpa abang rakan keje kepada kenalan lama. Aku ingat dia pangil orang belakang. Kang aku plak perasan. Rupanya memang pangil aku hahaha.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s