Heavy late dinner

Mulanya konon bajet malam tak nak dinner pon. Today lunch pon agak awal about 1 PM. Usually Maya lunch pukul 3-4 PM. Maybe sebab semalam tak dinner and pagi ni tak breakfast jugak.

So before masuk keje, bawak lunchbox. Masak ayam lemak cili api, terung sambal and sayur campur. Petang rasa perut tak lapar so decide tak nak dinner. Tup tup orang tu cakap teringin nak makan daging banyak. So steamboat la kitaorang boleh fikir pon.

Then bukak la Google cari steamboat area terdekat. Jumpa la Q-Thai Steamboat Ampang. Tengok website, meriah and fresh je makanan nokkksss. Why not try.

Sebab shift keje balik malam, bila pergi makanan tak fresh yang diexpect oleh otak ni. Laparkan. Tak cakap banyak la. Mula la aksi sental benda ke pinggan sebelum dihumban plak ke tempat grill and steamboat.

Maya suka benda mcm fishball seangkatan tu. Daging and ayam yg dah di marinate xyah la cakap laju je. Dah masak semua frust sangat bebola xsedap macam nak basi dah. Daging, sayur n ayam je la paling banyak makan.

Ice-cream chocolate die Maya suka. Then orang tu ajar combine makan dengan mint flavour. Maya tak suka tapi try jgk sekali lagi. Sedap jugak tp still tak suka terlalu banyak mint flavour.

Kitaorang last customer. After abes membedal makanan lelaju balik sebab nak hujan. Hahaha kang ade berkampung basuh pinggan bersama dengan staff die.

P/s: First time rasa siput buluh. Well ok jugak la haha.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s