Aglio Olio

Friends Reunite!

Sekian lama plan nak jumpa my old college friends, susah benor sebab everyone busy with work, family diorang. Haha i’m the one antara yang still membujang so far. Most of them dah married and ada anak or on the way hehe. Nevermind, jodoh ajal dan maut semua kententuan Allah. Jadi kita rileks je dulu buncitkan perut haha.

One of my close friend masa kat UniKL, Yus tengah pregnant tak lama lagi nak bersalin. Jadi sebelum dia balik Kelantan, plan dengan Ezani sepakat membawa berkat untuk terjah rumah Yus yang dah bertahun dia ajak Maya pergi tapi tak kesempatan. Allhamdulillah kali ni bole jugak jumpa dah setahun lepas Yus kahwin tak dapat jumpa.

Disebabkan dia tengah pregnant walaupun nak serbu rumah dia, takkan la kitaorang kejam nak suruh dia masak. Jadi Ezani tapau pizza, Maya pulak masak simple Aglio Olio. Resipi ni memang simple je and bahan boleh adjust ikut selera hati (sebab Maya suka broccoli haha jangan tanya kenapa banyak makanan Maya masak asyik-asyik ada tu je). Have fun cooking your own style of Aglio Olio!

Aglio Olio

  • Servings: 4
  • Time: 25mins
  • Difficulty: easy
  • Print

Ingredients

  • Water for boiling
  • 400g dried spaghetti
  • 4-6 cloves garlic (minced)
  • 600-650g boneless, skinless chicken breast halves, cut into 1-inch pieces
  • 1/4 cup all-purpose flour
  • 1 bunch broccoli, cut into thirds (optional)
  • 1/2 carrot, julienne (optional)
  • 1 teaspoon chili flakes
  • 1 fresh chopped parsley, leaves only
  • Extra virgin olive oil
  • Salt to taste
  • 1/2 teaspoon black pepper
  • Parmesan cheese

Directions

  1. Bring a large pot of salted water to a boil. Cook the spaghetti according to the package instructions. Drain, set aside and reserve 3-4 tablespoon of pasta water.
  2. Meanwhile coat the chicken pieces with flour, shaking off excess. Then, season with salt and black pepper.
  3. On medium heat, a drizzle of olive oil in a frying pan. Add chicken and cook 3 to 4 minutes until cooked through.
  4. Add the garlic and chili and fry for a minute or so, until the garlic is starting to color. Add salt and pepper to taste.
  5. Add carrot, broccoli and reserve pasta water. Stir well.
  6. Add pasta and stir to combine. Sprinkle parsley and stir well.
  7. Turn off the heat and add Parmesan cheese.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s