Shoes or Food Hunting?

4jan_1.jpg

Semangat membara,

Well of course sebab nak makan sedap-sedap hari ni. Awal bulan la katakan. Baru dapat gaji kepala dah start memikir makanan dah. Tiga tempat hari ni plan nak pergi makan. Haha I love food so much! Biasa keluar dengan scooter kesayangan, tapi hari ni nak jejalan naik bus. Naiklah bus dua tingkat ke KLCC dengan jakunnya haha.

Besides food hunting, today I’m getting a new shoes. Happy tu memang la tapi at the same time rasa bersalah. Why? Sebab kasut yang orang tu nak dihadiahkan pricey juga (hadiah yang kena cari sekali sebab orang yang nak bagi tu takut salah pilih kasut favourite ku) hahaha.

Sebenarnya, orang tu plan nak surprisekan Maya by texting my housemate merangkap adek angka tapi sebab orang tu sangat la honest, jadi Maya dapat tahu jugak (orang tu sendiri yang bongkar) haha. Akhirnya, cari sama-sama jugak. Thank you so much for the present. First time dapat hadiah kasut mahal.

Masa naik bus perut dok menahan lapar sebenarnya. Jadi sampai je KLCC turun bus berjalan la kitaorang ke Pavilion untuk tempat makan pertama. Kyochon, restoran ayam crispy Korea yang menawarkan beberapa jenis crispy dan termasuk menu-menu lain.

Serious crispy gila ayam die. Maya suka pedas so ambik red pepper series. Memang menjilat jari lah!

Kyochon.jpg
1. Red Pepper Series, Kyochon Pavilion

Lepas abes melantak ayam yang superverb, teringin nak makan ice-cream so belanja orang tu rasa Llaollao yogurt ice-cream. Siap ade discount ikut hari lagi terbaik!

llaolloa.jpg
2. Lotus Caramelized Biscuit, Oreo and Strawberry toppings, Llaollao Pavilion

Perut dah sendat start cari kasut tapi naseb tak menyebelahi Maya. Kasut idaman dah takda sobsobsob. Dapat kasut jugak design yang dipilih tuan badan yang nak bagi hadiah (but diapproved oleh Cik Maya) hehe. It’s not what I’ve in mind but I’ve grow to like it.

And last sesi memboyot perut adalah Little Rara Thai Noodle House. Antara menu diorder adalah Boat Noodle, Tomyam Noodle and Pad Kra Praw. Tomyam die perghh sedap lemak berkrim!

Littlerara.jpg
3. Tomyam Noodle, Boat Noodle and Pad Kra Praw (Beef), Little Rara Thai Noodle House Jalan Kia Peng

P/s: Biasa Maya makan ikut kalori, tapi hari ni terus tak log data makanan ape2 hahaha.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s