Balik Kampung!

Dear Kedah,

Lama tak balik ziarah. Sekali balik dah banyak benda berubah. Banyak bangunan baru makin cantik. Terkejut tengok tapi ape kan daya tak sempat nak jalan-jalan sebab balik 3 hari je. Balik nak jenguk abah je.

Dari TBS, hari agak tidak bertuah sebab last minute bas sepatutnya Maya naik rosak pulak. Hahaha naseb baik ade bas Transnasional time tu. Tergamam bas baru selesa betol! As far as I remember dulu-dulu time warna gold tu selalu dapat bas lama keadaan bas pon kurang selesa. Alhamdulillah kali ni bas baru dah naik taraf mmg kasi 4 bintang!

Sempat lagi pepagi buta Maya campak-campak pasta Aglio Olio pedas menyegat hehe. Buat bekal atas bas sebab Maya jenis malas sangat turun bas kalau sesorang. Bertolak 1145 pagi sampai Kedah alhamdulillah dalam 500 petang. Sampai sana abah pulak belanja nasi goreng kedai tepi jalan. Sodappp bak hang!

Stay 2 malam kat sana sempat la tengok abah tak berapa sehat and sempat jugak la jumpa adek lelaki Maya sorang kat sana. Harap ade masa nanti boleh balik Raya and jalan-jalan sikit! Hehehe

P/s: Mengidam kacang rebus punya pasal sanggup turun bas bila sampai R&R Bukit Gantang. Hahaha pasar malam kat rumah Maya takde sob sob sob T_T

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s