Horror Manga – Junji Ito

armyofone
Credit Image : Google

Horror,

Tu antara genre paling Maya suka. So kali ni Maya nak introduce manga online yang currently Maya selalu baca since last year, from horror manga artist yang terkenal iaitu Junji Ito. Dah lama nak share dekat blog tapi asyik lupa je. Hehe.

So far the most famous one dalam artwork Junji Ito adalah Tomie, Gyo and Uzumaki series. Kenapa Maya suka karya dia? Bila baca manga dia, buat kita rasa “Boleh ade ke sampai macam tu sekali horror dalam dunia?” Memang habis disturbing la even for the rest of his artwork pon sama.

Imaginasi dia terhadap horror memang tinggi and sangat Maya salute! Detail artwork die memang superverb. Bila baca boleh terasa meremang and geli. Banyak hal yang tak disangka.

For those yang suka genre horror boleh try check Junji Ito punya manga. Memang best! Maya selalu baca kat sini Junji Ito Manga Collection. Tak pon korang boleh je google Junji Ito nanti keluar koleksi die.

His famous artwork manga online reading link:

  1. UZUMAKI – Read here
  2. TOMIE – Read here
  3. GYO – Read here
  4. THE HUMAN CHAIR – Read here *this is my personal favourite sebab buat Maya rasa creepy.

P/s: Bertabah la bila baca sebab manga die extremely disturbing haha tapi Maya memang suka. Thank you Wiki, Mangafox, Mangatown, Kissmanga and Junji Ito tumblr page yang memudahkan Maya point out information dan baca manga online hahaha. Thank you 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s