Baba Yaga is Back

wp-1486661391869.jpg
My Handsome Baba Yaga

The Boogeyman,

His famous nickname. Legendary Mr. John Wick is back! A must see movie for this month especially for Keanu Reeves die-hard fan hehe.

The first John Wick movie is about John, the legendary hitman is forced out of his retirement try to get revenge over his dead dog (his last gift from his beloved wife before she died) and favourite Mustang stolen by a trio of Russian gang.

Now his back for second chapter! And of course more handsome, cool and awesome than ever! Haha if the first movie is awesome, chapter two is super-duper awesome! Believe me! (Yeah I know, I’m so in love with Keanu Reeves since highschool, judging from my reaction of course! :P)

I love John Wick character in this movie because of his will power, focus, skills and strength, show how much human he is. Really inspiring to me. More action than before as well.

I don’t want to spoil anything. I give 9.5 out of 10! Hoping there will be another sequel after this, finger crossed 😉

P/s: Black turtle neck t-shirt with black coat. Maigaddd you almost make me faint when I saw you wearing that! Hahaha

Horror Manga – Junji Ito

armyofone
Credit Image : Google

Horror,

Tu antara genre paling Maya suka. So kali ni Maya nak introduce manga online yang currently Maya selalu baca since last year, from horror manga artist yang terkenal iaitu Junji Ito. Dah lama nak share dekat blog tapi asyik lupa je. Hehe.

So far the most famous one dalam artwork Junji Ito adalah Tomie, Gyo and Uzumaki series. Kenapa Maya suka karya dia? Bila baca manga dia, buat kita rasa “Boleh ade ke sampai macam tu sekali horror dalam dunia?” Memang habis disturbing la even for the rest of his artwork pon sama.

Imaginasi dia terhadap horror memang tinggi and sangat Maya salute! Detail artwork die memang superverb. Bila baca boleh terasa meremang and geli. Banyak hal yang tak disangka.

For those yang suka genre horror boleh try check Junji Ito punya manga. Memang best! Maya selalu baca kat sini Junji Ito Manga Collection. Tak pon korang boleh je google Junji Ito nanti keluar koleksi die.

His famous artwork manga online reading link:

  1. UZUMAKI – Read here
  2. TOMIE – Read here
  3. GYO – Read here
  4. THE HUMAN CHAIR – Read here *this is my personal favourite sebab buat Maya rasa creepy.

P/s: Bertabah la bila baca sebab manga die extremely disturbing haha tapi Maya memang suka. Thank you Wiki, Mangafox, Mangatown, Kissmanga and Junji Ito tumblr page yang memudahkan Maya point out information dan baca manga online hahaha. Thank you 🙂

JoJo’s Bizarre Adventure

Dear Kujo Jotaro,

Maya disini menulis untuk meluahkan perasaan cinta Maya pada Jotaro. Sekian lama terpendam setiap saat merindu. Ewahhhh hahaha over sangat mak jah! Tapi seriously sekarang dok tangkap cintan dengan Jotaro.

Well he’s actually one of Joestar bloodline in JoJo’s Bizarre Adventure anime series yang currently Maya dok tengok. JoJo’s Bizarre Adventure ni Japanese manga series yang ditulis dan dilukis oleh Hirohiko Araki.

Mengisahkan Joestar family yang ditakdirkan untuk mengalahkan lawan-lawan diorang yang ade supernatural power. Semua character dari Joestar family akan ade Jo dalam nama diorang so combine dengan nama family di shortform kepada JoJo.

Ada 8 part adventure Joestar family tree ni start dari first moyang Jonathan Joestar battle dengan Dio yang bertukar jadi Vampire. So far Maya tengok sampai part 3: Stardust Crusader. First time tengok anime ni ya Allah asyik gelak tak tahan dengan posing charater yang melampau dengan badan diorang serupa badang tu.

Tapi best anime ni (tolak posing pelik diorang hahaha). Nak cerita panjang lagi sampai malam puasa tak abes so go check this out ok?Worth to watch la. Tak sabar nak tengok Part 4: Diamond is Unbrakeable sebab Jotaro pakai uniform putih plak. Hahaha melting mak nanti!

jojosbizarreadventure
From Google

P/s: Abang Jotaro nak ai belikan topi baru tak? Ai tengok topi you terkoyak kt belakang tapi bole melekat dengan rambut. Nanti rosak rambut you 😛

Origami – Neko Cat

Dear 折り紙,

Ni adalah antara benda yang Maya suka buat bila datang mood nak patahkan leher tengok youtube channel si Jo Nakashima. Semua orang pon tahu Origami tu ape so taknak cite panjang hehe. Kalau dulu suka buat bintang and kumpul dalam botol and sejak tu suka origami.

Dah lama gak tak try buat so baru-baru ni gigih usaha tengok video and blog yang ajar tutorials origami ni. But my most favourite youtube channel for Origami Tutorials is Jo Nakashima. Awesome betul Origami tutorials die. So you can learn how to make origami models dari simple to complex one!

So here is my first origami.

cat.jpgHehe tak kemas sangat compare to real tutorial.

Here is the tutorial, you can go check this out on his youtube channel 🙂