Origami – Crane

crane.jpg

Simple origami 🙂

Here’s the tutorial:

 

 

Advertisements

JoJo’s Bizarre Adventure

Dear Kujo Jotaro,

Maya disini menulis untuk meluahkan perasaan cinta Maya pada Jotaro. Sekian lama terpendam setiap saat merindu. Ewahhhh hahaha over sangat mak jah! Tapi seriously sekarang dok tangkap cintan dengan Jotaro.

Well he’s actually one of Joestar bloodline in JoJo’s Bizarre Adventure anime series yang currently Maya dok tengok. JoJo’s Bizarre Adventure ni Japanese manga series yang ditulis dan dilukis oleh Hirohiko Araki.

Mengisahkan Joestar family yang ditakdirkan untuk mengalahkan lawan-lawan diorang yang ade supernatural power. Semua character dari Joestar family akan ade Jo dalam nama diorang so combine dengan nama family di shortform kepada JoJo.

Ada 8 part adventure Joestar family tree ni start dari first moyang Jonathan Joestar battle dengan Dio yang bertukar jadi Vampire. So far Maya tengok sampai part 3: Stardust Crusader. First time tengok anime ni ya Allah asyik gelak tak tahan dengan posing charater yang melampau dengan badan diorang serupa badang tu.

Tapi best anime ni (tolak posing pelik diorang hahaha). Nak cerita panjang lagi sampai malam puasa tak abes so go check this out ok?Worth to watch la. Tak sabar nak tengok Part 4: Diamond is Unbrakeable sebab Jotaro pakai uniform putih plak. Hahaha melting mak nanti!

jojosbizarreadventure
From Google

P/s: Abang Jotaro nak ai belikan topi baru tak? Ai tengok topi you terkoyak kt belakang tapi bole melekat dengan rambut. Nanti rosak rambut you 😛

Origami – Neko Cat

Dear 折り紙,

Ni adalah antara benda yang Maya suka buat bila datang mood nak patahkan leher tengok youtube channel si Jo Nakashima. Semua orang pon tahu Origami tu ape so taknak cite panjang hehe. Kalau dulu suka buat bintang and kumpul dalam botol and sejak tu suka origami.

Dah lama gak tak try buat so baru-baru ni gigih usaha tengok video and blog yang ajar tutorials origami ni. But my most favourite youtube channel for Origami Tutorials is Jo Nakashima. Awesome betul Origami tutorials die. So you can learn how to make origami models dari simple to complex one!

So here is my first origami.

cat.jpgHehe tak kemas sangat compare to real tutorial.

Here is the tutorial, you can go check this out on his youtube channel 🙂